Скрипка озвучив план, як Україні вийти з-під гніту Росії

Олег Скрипка зробив нову заяву про Україну та Росію 24 tv

Відомий український музикант, лідер гурту “Воплі Відоплясова” Олег Скрипка заявив, що Україна перебуває під гнітом Росії та озвучив свою версію, як державі вийти з-під цього гніту.

Свою думку український артист висловив в інтерв’ю виданню liga.net

“Сотні років ми перебуваємо під гнітом Росії, так що ця спочатку зовнішня проблема тепер пустила в нас глибоке коріння. Хоча, безумовно, це явище серйозно підживлюється ззовні”, – вважає Скрипка.

Він наголосив, що “перш ніж вирішити, що робити, ми повинні поставити правильний діагноз. А потім визначити послідовність кроків: що ми робимо”.

Моя стратегія, моя думка – ми повинні побудувати свій інформаційний і культурний простір. Зараз він не сформований. Ми все ще живемо в російському інформаційному шлейфі і досить закриті від Європи, США, не кажучи вже про Польщу, Молдову, Румунію, Білорусь,
– пояснив лідер “ВВ”.

Окрім того, він порівняв Україну з Францію, зазначивши, що в останній досить розвинений побутовий патріотизм. Якого так бракує нашій країні.

“Якщо у Франції ти будеш хоча б намагатися говорити французькою мовою, для тебе відчиняться всі двері і перспективи. При цьому французи – не расисти, вони дуже відкриті до інших культур. Але базові речі – мову, культуру, історію – захищають не замислюючись”, – розповів Скрипка.

Музикант наголосив, що в Україні побутового патріотизму не існує.

Є тільки крайнощі. Одна з них – глибоке “ватнічество”, яке просто проникає, як спори, по всій території. Нам абсолютно все одно, якою мовою говорити, але ми чомусь говоримо саме російською, а не українською. Це наші подвійні стандарти. Не багато хто розуміє, що в ефірі має бути українська мова, і не якісь там жалюгідні 25-35%. З іншого боку – є показний патріотизм з боку влади, який часто закінчується пафосними словами,
– зазначив артист.

Нагадаємо, нещодавно набула розголосу заява Олега Скрипки щодо тих людей, які не можуть вивчити української мови.

У зв’язку з такими словами в Росії розпочалася справжня істерика, натомість український нардеп Надія Савченко встала на захист Олега Скрипки.

Сам Олег Скрипка вважає, що ситуація навколо його гучних висловів була насправді інформаційною бомбою з добре запланованим сценарієм, який, імовірно, створили у Росії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини