Передумали: Військкоми відмовилися від ідеї вручати повістки призовникам на кордоні

Військові комісари та прикордонники не будуть видавати повістки на строкову службу у Збройних силах України і Нацгвардії у пунктах пропуску «Рава-Руська», «Шегині», чи будь-яких інших. Про це у четвер, 27 квітня, заявили прес-офіцер Оперативного командування «Захід» Анатолій Прошин та речник Держприкордонслужби Олег Слободян у коментарі «Українській правді», – повідомляє Zaxid.net

«Ніяких звернень з боку військових до Державної прикордонної служби не було. Вручення повісток громадянам України на проходження строкової військової служби буде здійснюватися винятково в рамках чинного законодавства», – заявив Прошин.

У свою чергу Слободян також заявив, що жодних вручень повісток на кордоні не буде, бо це не передбачено законодавством.

«Ми діємо тільки в межах чинного законодавства. Ніяких змін, які б регламентували порядок роботи представників військкоматів поряд із пунктами пропуску чи у пунктах пропуску немає. Тому на Державну прикордонну службу ніхто жодних додаткових повноважень не покладав. Тому ця інформація не має під собою жодного підґрунтя», – зазначив Слободян.

Керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк у коментарі Zaxid.netоповіщення перед пунктами пропусків на кордоні могла виникнути з огляду на те, що значна частина їх мешканців є учасниками малого прикордонного руху, і можуть легко виїхати закордон.

Він нагадав, що у попередні роки на Львівщині проводилося оповіщення військовозобов’язаних на дорогах області.

Разом із цим Олександр Поронюк наголосив, що військові комісари діють у межах чинного законодавства, тому чергувати у пунктах пропуску не будуть. Чи будуть чергувати перед пунктами пропуску або на їх території представники місцевої влади йому не відомо.

Як відомо, начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник під час прес-конференції 25 квітня повідомив, що перед пунктом пропуску «Шегині» може бути запроваджений експеримент, коли представники військкоматів виявлятимуть потенційних призовників.

Складається враження, що оповіщення призовників перед пунктами пропуску на Львівщині таки планувалося, однак завчасне розповсюдження інформації про це та неузгодженість дій представників різних органів згорнули цей експеримент.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини