Ексклюзивно: львівський майстер робить надзвичайні вироби зі шкіри

Львів – місто, багате на талановитих людей. Воно надихає на творчість, спонукає творити щось нове, вражаюче і неповторне. А якщо людина ще й народжується з тонким відчуттям прекрасного, від мистецтва їй нікуди не втекти.


Володимир Сидоренко – один з тих львів’ян, роботи якого викликають захоплення, задоволення, велику насолоду і бажання володіти ними.


Картини, гобелени, панно, скриньки, обкладинки, ікони львівського художника по шкірі відомі не лише в Україні, а й у цілому світі. Адже якщо від львів’ян та міста треба подарувати щось ексклюзивне і оригінальне президенту, громадському діячеві чи всесвітньовідомому письменнику – будьте певні, робота цього майстра перевершить усі сподівання. Так, Вікторові Ющенку дарували книгу «Мойсей» у шкіряній обкладинці авторства Сидоренка, його шкіряні грамоти – письменникам Пауло Коельо, Юстейну Гордеру, Янушу Вишневському, митцям Єжи Новосельському та Іржи Шугаєку, громадському діячеві Збігнеєву Войцеховському; медалями зі шкіри нагороджували футболістів «Карпат» та «Шахтаря». Та що там казати – всесвітньовідомий дизайнер Кензо був у захопленні від робіт Володимира Сидоренка, коли побував у Львівській академії мистецтв, де художник викладає на кафедрі дизайну костюма на відділенні художніх виробів зі шкіри.

Вже двадцять років майстер творить дива зі шкіри. Каже, цей матеріал вибагливий, як жінка. До речі, Володимир Сидоренко вміє здивувати і найпримхливіших модниць. Його торбинки, сумки, постоли – наче зі сторінок глянцевих журналів чи фешн-показів.


Звісно, велике місце у серці та творчості художника займає тема малої батьківщини – про це наче промовляють до глядача пласти зі шкіри, гобелени, триптихи з квітами, хатками, млинами.

Львів – це ще одна грань творчості Володимира Сидоренка – адже тут він народився як митець. Місто на шкіряних витворах художника – живе, гнучке, воно дихає і надихає.


Мабуть, саме тому такі атмосферні твори – від гобеленів та картин до шкіряних номерків для ключів у виконанні Сидоренка є у багатьох закладах, де люблять відпочивати самі львів’яни. Ці вкраплення у інтер’єрі чи елементи декору від відомого художника додають вишуканості та стилю багатьом ресторанам, кав’ярням, готелям і молодіжним клубам.


Художник не цурається жодної роботи, працює у різних напрямках. Треба зробити черевички для мультфільму «Медовий пряник» чи взути в чоботи Кота з однойменного мультика? Володимир Сидоренко зробить це із задоволенням. Майстер працював також над шкіряними аксесуарами для фільму «Гітлер капут», а буквально нещодавно закінчив роботу над оригінальним шкіряним вбранням і зброєю для позаземних істот із чергової кінострічки.

Ніколи не відмовляє також музеям – багатьом подарував постоли, череси – як доповнення до відновлених давніх українських строїв.


Хто знає художника – знає його велике серце і легку руку.
Його шкіряні обереги з Покровою стали найкращим подарунком для хлопців, які воюють зараз на Сході України з ворогом. Ці образки сьогодні оберігають наших героїв.

Художник щодня у роботі – його руки і фантазія не знають спочинку. Зараз він працює над великою виставкою, яку вже скоро представить львів’янам. Це має бути масштабний і водночас глибокий за суттю проект, – поділився задумом Володимир Сидоренко. Основною концепцією майбутньої виставки буде поєднання «земного», «надземного» і «небесного» у одній експозиції. Земне – матеріальна частина людського життя, надземне – те, про що мріємо, думаємо, і небесне – те, у що віримо, те, в чому душа….

Володимир Сидоренко знає багато секретів – як правильно працювати зі шкірою, як її кроїти, шити, склеювати, інкрустувати, випалювати, оздоблювати бісером чи набивати металом, – словом, як творити те, що ми називаємо сьогодні великим мистецтвом. Але найголовніший секрет, який знає художник – як знаходити стежинку до людських сердець.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини