Готель “Жорж” – жива легенда Львова

Для львів’ян та гостей нашого міста, готель “Жорж” є такою ж невід’ємною частиною візитівки Львова, як пам’ятник Адаму Міцкевичу, Львівська опера та Високий Замок. Вишукано скромний і елегантно витриманий, він завжди вабить своєї історією та ароматом справжньої львівської кави.

Його стіни пам’ятають Оноре де Бальзака, композитора Ференца Ліста, Етель-Ліліан Войнич, Олександра Толстого, австрійського імператора Фраца Йосифа І, польського диктатора Юзеф Пілсудського та шаха Ірану Музаффера Еддіна.

На початку ХІХ століття рестораном “Під трьома гаками”, який знаходився на місці сучасного готелю “Жорж”, володів виходець із Баварії Жорж Гоффман. На той час це був найкращий і найвідоміший у Галичині ресторан. Але Жорж Гоффман вирішив його кардинально перебудувати і відкрив його уже під назвою De Russie.

Під назвою “Жорж” готель відкрився 8 січня 1901 року. Над проектом нового образу попрацювала віденська спілка архітекторів за участю Фердинанда Фельнера та Германа Гельмера. А реалізувала проект львівська архітектурно-будівельна спілка Івана Левинського та Юзефа Цибульського.

На той час це був готель супер-класу, який відповідав сьогоднішньому п’ятизірковому. Він міг похвалитися цілодобовою гарячою та холодною водою, ваннами, телефонами, центральним опаленням і електричним ліфтом. Партер будинку займали багаточисельні модні магазини і перукарські салони.

За радянських часів готель носив назву “Інтурист”, що свідчило про його високий рівень обслуговування та комфорту.

Джерело: Фотографії старого Львова

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини