Минуло три роки від героїчного вчинку Володимира Рибака, якого закатували бойовики на Донбасі

17 квітня три роки тому депутат міської ради Горлівки Володимир Рибак прийшов до будівлі міськради, де проходив проросійський мітинг, і спробував увійти всередину, щоб зняти прапор бойовиків ДНР та повернути на місце прапор України.

Про це у Фейсбуці пише журналіст Денис Казанський.

Як зазначає журналіст, депутат Рибак не побоявся розлюченого натовпу та озброєних бандитів Безлера, які в той час вже контролювали місто. Його вчинок був відчайдушним і сміливим, але сили сторін були надто нерівні.

Д.Казанський нагадує: «Група сепаратистів не дала Рибаку пройти в будівлю. Кілька бойовиків в масках під схвальні вигуки присутніх жінок відтіснили беззбройного депутата від входу, штовхали і били його, а потім скрутили та посадили в машину. Це останнє відео, на якому Володимир Рибак ще живий. Бойовики відвезли його до Слов’янська, де деякий час катували. Потім вбили і викинули тіло в річку».

«Так починалася «боротьбя мирних шахтарів проти кривавих карателів». Ті самі люди, які в божевільному екстазі вигукували образи та закликали вбити беззбройну людину потім щиро обурювалися – «чому ці фашисти почали АТО?»…

Я вже писав раніше, і продовжую наполягати на тому, що саме сьогоднішній день, 17 квітня, слід вважати справжнім Днем українського прапора. Сьогоднішній день наповнений Вчинком, наповнений справжнім героїчним змістом. І вкрай символічно, що цей подвиг був здійснений на Донбасі та жителем Донбасу. З історії цього вже не викреслити», – переконаний Д.Казанський.

«Володимир Рибак. Герой України, який наодинці без зброї не побоявся вийти проти озброєних людей, які захоплювали його країну. Сьогодні захисники України вже не так беззахисні, але так само щирі, яким був Володимир Рибак. А де ж «мирні жителі» Донбасу, які вказували бойовикам на Рибака, якого після цього останнього в його житті відео катували, розпороли живіт і викинули в річку? Як живеться їм? Ці люди несуть повну відповідальність за долю Донбасу. І якщо їм сьогодні погано, вони цього цілком заслужили своєю зрадою країни в 2014 році. І нехай їм буде не раз ще гірше. Імена та їх безглузді життя розвіються за вітром часу. А Володимир Рибак назавжди залишиться як приклад того Донбасу, який не мовчав», – зазначив у Фейсбуці політтехнолог Тарас Березовець.

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини