Очікувано: Львівські таксисти вимагають зміни законодавства, щоб заборонити онлайн-сервіси таксі

Професійна спілка таксистів категорично проти того, щоб у Львові працювали такі мережі, як «Uber» та «Яндекс. Таксі», і буде добиватися того, аби їх не було у місті/

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Професійної спілки таксистів у Львівській області Ігор Михальський.

Він повідомив, що через тиждень відбудеться нарада профспілки в Києві, після чого таксисти планують продовжувати акції протесту.

Михальський зазначив, що, зі слів таксистів, близько 40% клієнтів у них забирають «ті віртуальні незрозумілі фірми».

При цьому спілка таксистів вимагає від влади ухвалення законопроекту 3107 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання роботи таксі, легкових автомобілів на замовлення та інформаційно-диспетчерських служб».

Ігор Михальський заявив, що головна проблема на ринку таксі в Україні в тому, що він неврегульований. За його словами, пасажири таксі не застраховані, а таксисти не мають соцпакету. Натомість ухвалення цього закону повинне врегулювати ці питання, визначити відповідальність таксистів і зобов’язати їх «платити справедливі податки».

Водночас, за словами Михальського, діяльність такої мережі як Uber тоді опиниться поза законом.

Голова Професійної спілки таксистів у Львівській області повідомив, що у 2016 році в їхніх організації було понад 1200 членів, а «на сьогодні нуль». Але він запевнив що в разі необхідності у Львові «зможе підняти 5 тисяч таксистів».

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини