35 міст, куди можна полетіти зі Львова

Львівський аеропорт ім. Данила Галицького

Як прихід Wizz Air і Ryanair змінив карту польотів із Львівського аеропорту

Львів перебуває на порозі авіаційного буму. Заяви влади про те, що аеропорт ім. Данила Галицького має стати потужним авіахабом, який конкуруватиме за пасажирів і з українськими, і з польськими аеропортами нарешті отримали своє підтвердження, – інформує zaxid.net

Аеропорту вдалося залучити до співпраці дві відомі бюджетні авіакомпанії: Wizz Air – №1 у Центрально-Східній Європі, та Ryanair, яка є найбільшою бюджетною авіакомпанією усієї Європи та має лідерські позиції у Великобританії, Німеччині, Іспанії, Польщі.

Wizz Air та Ryanair до наших послуг

Оголошення про відкриття рейсів Wizz Air до Вроцлава та Берліна стали довгоочікуваними приємними новинами для тисяч людей, життєві шляхи яких пролягають у Євросоюз.

Заява Ryanair про відкриття у жовтні рейсів зі Львова до Кракова, Вроцлава, Будапешта, Берліна, Меммінгема, Ейндховена та Лондона без перебільшення спричинила ейфорію: можливість швидко потрапити у Берлін і Лондон, заплативши стільки ж, скільки б за це заплатив німець чи англієць, справді дає можливість відчути себе повноцінним європейцем, чиї звичайні життєві плани не наштовхуються на штучні перепони.

«Бюджетні авіалінії мають бути якісними, зручними і дешевими. Це те ж саме, що послуги електропоїзда чи маршрутних автобусів. Ми започатковуємо конкуренцію, від якої отримають користь усі українці», – сказав з цього приводу міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Конкуренція за ціною

Те, що обидва лоукостери заявили про авіарейси зі Львова до Вроцлава і Берліна наштовхує на думку, що вони змагатимуться за пасажирів ціною квитка.

«У нас ціни на квитки на 25% нижчі від найближчого конкурента. Загалом на цей рік середня ціна квитка у Ryanair – у межах €40, але це, якщо замовляти квиток з Лондона до Малаги всередині літа. Якщо ж проявити ініціативу, і пошукати квитки заздалегідь на коротші відстані, то завжди можна придбати дешевше €20», – заявив Девід О’Брайан, комерційний директор компанії Ryanair.

У Wizz Air, анонсуючи відкриття маршруту до Вроцлава з 13 квітня, запропонували квитки на рейс вартістю від €14, зараз на цю дату квітня доступні квитки за €20. Квитки до Берліна на кінець червня можна придбати за €34 і €50.

На сайті RyanAir квитки зі Львова до Вроцлава на кінець жовтня, коли почне виконуватися рейс, пропонують за ціною €20 та €34. Квиток до Берліна на листопад можна придбати за €34 і €41.

Загалом ми спостерігатимемо конкуренцію за пасажирів, які летітимуть з України до міст Польщі, Угорщини, Німеччини та Великобританії. Обидва лоукостери пропонують авіарейси зі Львова та/або Києва до Вроцлава, Будапешта, Мюнхена та Лондона. Вибір цих напрямків продиктував попит.

Бюджетні авіарейси Ryanair та Wizz Air зі Львова та Києва

Напрямки польотів зі Львова © zaxid.net

«Ми обрали саме такі напрямки зі Львова, тому що завжди зважаємо на всі сторони. І Львів, і обрані нами міста авіасполучення є зацікавленими літати саме у цих напрямках», – прокоментував Девід О’Брайан.

Судячи із можливості бронювання квитків на сайті Ryanair, авіакомпанія здійснюватиме польоти зі Львова із такою частотою: до Кракова і Вроцлава – три рази у тиждень, у Лондон, Будапешт, Меммінгем, Берлін та Ейндховен – двічі в тиждень.

Варто зазначити, що політика лоукостів передбачає польоти до менших аеропортів, де збори і обслуговування є значно дешевшим ніж у аеропортах великих міст. Так, наприклад, Ryanair літатиме зі Львова до німецького Меммінгена – міста, що розташоване на приблизно однаковій відстані від Мюнхена, Ліхтенштейна та Цюриха – близько 100 км.

Карта польотів зі Львова © zaxid.net

Гендиректорка аеропорту Тетяна Романовська нещодавно заявила, що співпраця з обома компаніями розрахована не на рік, а на кілька, і угоди укладаються з умовою, що у наступні роки компанії або збільшать частотність на діючих рейсах, або додадуть нові напрямки. У випадку Ryanair у наступному році це можуть бути міста південної Європи – Італії, Іспанії, повідомив комерційний директор компанії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини