Святково: Різдво у Львові (повна програма заходів)

Фестиваль вертепів © vk.com

У п’ятницю, 6 січня, у Львові розпочнуться святкові заходи, присвячені Різдву. Пропонуємо повну програму тематичних подій, що пройдуть у місті з 6 по 10 січня.

Встановлення різдвяного Дідуха © Evgeny Kraws

6 січня

Встановлення різдвяного Дідуха о 12: 00 на площі Яворського. До створення цьогорічного Дідуха долучились: родина Коцюків, працівники реставраційного відділу Музею народної архітектури та побуту, працівники локомотиворемонтного депо, працівники управління культури, ЛКП «Ратуша-сервіс». Дідух складається з близько 150 снопиків та сягає трьох метрів заввишки. На площі Яворського він простоїть до 19 січня.
О 16:30 на Різдвяному ярмарку у Львові будуть відтворювати надвечір’я Різдва. Під час дійства на площі Ринок буде встановлений великий стіл з атрибутикою Різдва, до якого запрошуватимуть господар та господиня. Глядачам розповідатимуть про значення кожної страви на передріздвяному столі, можна буде почастуватись кутею та узваром, поспівати колядки, а для найменших гостей у цей день буде відкритий живий куточок.

Фестиваль вертепів© Evgeny Kraws

7 січня

Літургія Різдва Христового, ЛДХШ «Дударик», вул. Коперника, 27.
Різдвяна Коляда. Львівський кіноцентр (Lviv Film Center). Вул. В. Великого 14а.
Фестиваль вертепів. Це добра традиція Різдвяного ярмарку у Львові: десятки колективів та дружніх компаній діляться своїм неповторним та колоритним варіантом різдвяної вистави. Виступи відбуваються на головній сцені ярмарку біля міської ялинки, тож усі, хто прогулюється центром міста, неодмінно побачать це уособлення різдвяних традицій у формі п’єс.

Різдво у гаю © vk.com

7-9 січня

У ці дні в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують проект «Різдво в Гаю» – місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Традиційно відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили організатори заходу.
У рамках проекту «Різдво в Гаю» відбудеться традиційне та улюблене Свято Пампуха. Гості Свята матимуть змогу долучитися до давніх звичаїв та насолодитися виступами найкращих вуличних вертепів та дитячих ансамблів, різдвяними виставами, відвідати великий ярмарок.
Дитяче мультимедійне свято. Перший український театр для дітей та юнацтва вул. Гнатюка, 11.
7, 8, 9 січня в дворику львівської Ратуші відбудеться вогняне та лазерне шоу «Коли ангели спускаються на землю» від Львівського академічного духовного театру «Воскресіння».
«З вежі львівської Ратуші в дворик спустяться ангели, де оживе коляда з різними сценічними атрибутами. Атмосфера буде панувати різдвяна і гарна. Будуть задоволені не лише гості, а й мешканці нашого міста. Щиро всіх запрошуємо», – зазначають в театрі «Воскресіння».
Вистави відбудуться:
7, 8 січня о 17:00, 18:00, 19.00, 20:00, 21:00;
9 січня о 17:00, 18.:00, 19:00, 20:00.

Вертеп у Львові © VisitLviv.net

7-22 сiчня

XVІІІ Всеукраїнський Різдвяний фестиваль «ВЕЛИКА КОЛЯДА» на площі Музейній, 3 та у храмі Пресвятої Євхаристії.
Празник Різдва Христового відіграє особливу роль у релігійно-духовному житті кожної людини. Різдвяні традиції українського народу особливо підкреслюють велич приходу у світ Божого Сина, котрий своєю присутністю серед нас з’єднав Небо із Землею. Фестиваль має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України.

8 січня

12:00-13:00 – Хода звіздарів на площі Ринок та на проспекті Свободи. Яскраві зірки, зроблені старими майстрами та їхніми учнями, сповіщають усім навколо про народження Христа. Ця традиція роками підтримується у Львові, і звіздарі по-доброму хизуються своїми унікальними та різнобарвними зірками, проходячи центральними вулицями міста до серця ярмарку – головної сцени на ярмарковій площі.

8-9 січня

«Різдвяні чудеса в театрі Лесі» відбуватимуться в театрі Лесі 8 та 9 січня. «Ми святкуватимемо Різдво по-театральному. Велика і мала сцени, дворик, дзеркальна зала – головні локації торжества. На вас чекають виставки, концерти та виступ відомого українського співака El Кравчука», – зазначають організатори.
Дійство пройде у дворику та на малій сцені Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36).

Хода звіздарів © Evgeny Kraws

9 січня

Цикл «Від Миколая до Різдва – від Різдва до Водохреща» «Новорічний серпантин» – відео-перегляд мультфільмів та пісень про Новий рік (з дітьми малозабезпечених сімей), Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
Конкурс колядок з дітьми Катехитичної школи «Різдвяна неповторна мить», Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
Фольклорні посиденьки «Колядують зорі на Різдво Христове» (звичаї, традиції, колядки), Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
Різдвяна мозаїка «Свято! Сніг! Зима! Різдво!», Бібліотека-філіал №36, вул. Мишуги, 3.
Гурман-вихваляння «Чия кутя смачніша?», Бібліотека-філіал №3, вул. Хвильового, 3.
Година святкових спокус «Мед, мак, пшениця – солодка традиція», Центральна дитяча бібліотека, відділ обслуговування учнів 5-9 класів, вул. Т. Окуневського, 3.

9-10 січня

ІХ Всеукраїнський багатожанровий мистецький фестиваль-конкурс «Розмаїті самоцвіти». Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки. Велика сцена. вул. Городоцька, 36.

Різдво у Львові © Evgeny Kraws

10 січня

«Різдвяна історія-подарунок» – non-stop storytelling (за розповідь короткої різдвяної історії наші гості отримають солодкі призи), Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
Гра-вікторина «Зимова круговерть». Ознайомлення юних користувачів з традиціями святкування Нового року у формі гри-вікторини, Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
Вертепне дійство спільно з ЛОГО «Щаслива Родина», Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
«Хай рік Новий, Різдво Христове, Вам подарують дні казкові…», виставка-конкурс дитячих малюнків (учнів 1-5 кл.), Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а
Виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва «Різдвяна казка», Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
Майстер-клас з аплікації «Новорічна листівка», Бібліотека для дорослих м. Львова, вул. Мулярська, 2а.
Свято коляди «Мелодії Різдва», Центральна дитяча бібліотека, Відділ обслуговування дошкільнят та учнів 1-4 класів, вул. Т. Окуневського, 3.
Новорічне конфетті «Сипле зимонька святами», Бібліотека-філіал №10, вул. Залізняка, 5.
Розважально-пізнавальний квік-тайм «Поговоримо про Новий рік…», Бібліотека-філіал № 19.
Етнокалейдоскоп «Святвечір: традиції, символи, обряди», Бібліотека-філіал №22, вул. Петлюри, 41.

Джерело: Твоє Місто

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини