Що подати на стіл в Новий 2017 рік, щоб задобрити Червоного Вогняного Півня

Як відомо, наступаючий 2017 рік пройде під заступництвом Червоного Вогняного Півня. Тому потрібно враховувати смаки цієї яскравої птиці, складаючи новорічне меню.

Новий 2017 рік на порозі, тому необхідно чітко знати, які страви будуть на вашому столі в новорічну ніч.

1. Риба замість курки. Курятина на новорічному столі під найсуворішою забороною, щоб не розсердити Півня на самому початку року. Тому варто звернути пильну увагу на різноманітні страви з риби і морепродуктів. Салати з креветками, легкі закуски з солоною рибою та ікрою, а також стейк лосося на гаряче стануть відмінним варіантом для новорічного меню. І гості будуть раді, і Півень задоволений.

2. Яке м’ясо обрати? З м’яса можна без побоювання використовувати телятину, баранину, свинину чи кролятину. Приготуйте святковий холодець, адже Півень дуже любить сільські звичаї і прості ситні страви. Також можна приготувати свинячі реберця або запекти кролика з пряними травами.

3. Більше овочів, бобових і горішків. В цей Новий 2017 рік краще подати на стіл, різноманітні овочеві салати, а також страви з додаванням гороху, квасолі, сочевиці і горіхів. Все це припаде до душі Вогняного Півня. Салати можна прикрасити зображенням курчат, курей або півня.

4. Сервіровка столу. Для новорічного оздоблення краще використовувати натуральні матеріали та яскраві, але природні кольори. Звичайно, червоний колір буде поза конкуренцією, адже це колір покровителя 2017 року – Вогняного Півня. Також актуальні жовтий і помаранчевий і їх відтінки. Посуд має бути простий, але красивий і натуральний, ніяких одноразових тарілок з пластику.

Корисна порада: поставте на стіл глечик з засушеними колосками і блюдце з зерном, щоб задобрити Вогняного Півня.

5. Просто й ситно. Взагалі, Півень, як сільський птах, віддає перевагу простим стравам. Дуже поважає картоплю, тому це найактуальніший гарнір на Новий рік. Напої теж краще приготувати домашні – морси, компоти, соки, всілякі узвари та збитні.

6. Живий вогонь. Так як Півень все-таки Вогненний, його дуже порадує наявність справжнього вогню. Звичайно, для цього необов’язково розводити багаття або спішно споруджувати у квартирі камін. Цілком достатньо поставити на стіл красиві свічки, краще червоного кольору.

Щоб удача посміхалася вам весь 2017 рік, постарайтеся догодити Вогняному Півню. Підготуйте новорічний стіл у відповідності з його смаками та уподобаннями 🙂

Джерело: 2017-pik

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини