Неперевершено: гурт “B&B project” грає на народних інструментах Нірвану, Металліку і Тієсто

B&B project © B&B project

Ви чули колись композицію гурту Metallica “Nothing else matters” на бандурі та баяні?

B&B project © B&B project

Гурт B&B project виконує на традиційних народних інструментах не тільки цей твір. У їхньому репертуарі – українська пісня “Черемшина” із бітбоксом, “Щедрик” у клубній обробці, трек ді-джея Тієсто, виконаний абсолютно без електроніки, в акустичному варіанті.

У квітні 2016 року музиканти відзняли кліп на композицію Антоніо Вівальді “Гроза”, цим відео поділився в мережі Facebook Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, зазначивши: “Кожен раз відкриваю для себе нові українські таланти. Крутий кліп від українських музикантів з виконанням композиції Антоніо Вівальді на баяні і на традиційній українській бандурі. Визнання – це найкраща нагорода для талановитої молоді, давайте поширювати!” – написав політик.

Основна мета музикантів – це повернення популярності українським інструментам. Сергій і Тетяна своєю творчістю руйнують стереотипи, що на бандурі співають тільки думи, а баян “рвуть на весіллі”…

B&B project © B&B project

Колектив існує два роки; перший кавер, який зіграли музиканти , зібрав на YouTube понад 300000 переглядів буквально за 10 днів; це, власне, і була композиція гурту Металліка “Nothing else matters”. Сьогодні на цьому відео – більш ніж мільйон переглядів!

У жовтні 2016 року гурт “B&B project” презентував свою першу авторську композицію “Міф”. Це перший інструментальний твір на українських народних інструментах з елементами дабстепу.

Зараз Тетяна та Сергій працюють над своїм альбомом, навесні планують організувати всеукраїнський тур, щоб у кожному місті України показати нові можливості наших традиційних інструментів.

Роксоляна Панич для www.prolviv.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини