Поїзд Святого Миколая: між Львовом і Брюховичами курсує ретро-потяг (графік, ціна, відео)

Потяг Святого Миколая © Igor Salnikov

19-го грудня, до Дня святого Миколая Львівська залізниця запустила у хід ретро-потяг у складі паровоза Л-3535. Курсував він із головного вокзалу Львова до станції “Брюховичі”.

Потяг Святого Миколая © Igor Salnikov

Подивитися та здійснити невелику подорож на ексклюзивному історичному транспорті прийшли в основному батьки з дітьми. За їхніми словами, це для них своєрідна казкова пригода. Прикрашені новорічною атрибутикою вагони, колядки та різдвяні пісні, зимові краєвиди за вікном, – все це створювало атмосферу новорічно-різдвяних свят. Деякі пасажири казали, що очікували побачити Чудотворця чи якесь театралізоване дійство. На станції “Брюховичі” усі мали змогу сфотографувалися біля потяга та залізти у кабіну машиніста.

Потяг Святого Миколая © Igor Salnikov

За словами працівників Львівської залізниці, сьогодні було мало охочих поподорожувати, але це пояснюється тим, що не всі знають про ініціативу. «Попереду ще 10 рейсів. Упевнені, що люди будуть активніші в інші дні», – зазначили вони.
Проїхатись на ексклюзивному та історичному транспорті зможе кожен охочий. Курсуватиме потяг зі Львова до Брюховичів: 19, 24, 25, 30, 31 грудня та 1, 2, 7, 8, 9, 14 січня.

Потяг Святого Миколая © Igor Salnikov

Вирушатиме ретро-поїзд із Головного вокзалу Львова о 12:40 год. і прибуватиме на ст. “Брюховичі” о 13:00 год. У зворотній бік зі станції Брюховичі потяг вирушатиме о 13:45 год. і прибуватиме на станцію “Львів” о 14:05 год.

Для дітей до шести років – проїзд буде безкоштовним. Для старших дітей та дорослих львів’ян квиток можна придбати у касах приміського сполучення. Для дітей 6-14-ти років він вартуватиме 4,5 грн, для дорослих – 6 грн.

Оксана Козачок для Твоє Місто

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини