Новий рік та Різдво у Львові. Програма святкових заходів

Різдвяний ярмарок

Цьогоріч святкування пройдуть під гаслом – «Твоє Різдво у Львові»

18 грудня відбудеться відкриття центральної ялинки. Це одна з найперших міських подій. «Цього року центральна ялинка сягатиме близько 20 метрів у висоту. Привезли дерево у понеділок, 12 грудня, з Дрогобицького району Львівської області. Комплексне встановлення ялинки становить 116 тис. грн. Ялинку прикрасять дерев’яними іграшками, які традиційно виготовлені яворівськими майстрами», – інформують у прес-службі міськради.
Далі свята продовжуються встановленням Дідуха і заходами в районах. А саме, 15 січня будуть заходи на Левандівці та Рясному.

Новинка цього року – унікальне святкування Нового року на площі Ринок: джаз-вечірка та проектування новорічного відліку часу на Ратуші. Також святкування Нового року відбудуться і в Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, де під час вечірки гостей розважатимуть ведучі радіо, драйвова музика від найкращих ді-джеїв, смаколики на ярмарку, також кожен охочий зможе взяти участь в оригінальних конкурсах і виграти цінні подарунки.
«31 грудня з 23:30 год. до 01:00 год. 1 січня ми запустимо світлове шоу. Шоу розпочнеться маленьким розігрівом, далі ми зустрінемо Новий рік і з 00:00 год. до 01:00 год. ми будемо проводити вечірку і всі візуальні ефекти будуть зображені в 3D. Усім охочим роздадуть спеціальні окуляри і кожен зможе побачити зі сторони балкону міського голови шоу. Якщо хтось матиме бажання провести відлік перед Новим роком в центральній частині міста на площі Ринок, то це буде ідеальне місце», – додав Альберт Врубель, медіахудожник, автор світлових інсталяцій.

Особливий подарунок мешканцям та гостям міста на Різдво готує театр ім. Лесі Українки – «Різдвяні чудеса в театрі Лесі». Цьогоріч вперше для святкування будуть задіяні дворики театрів. В усіх міських театрах діятиме особлива Різдвяна програма. Будуть ставити вистави і до Миколая, і на саме Різдво.
«Якщо говорити про дворик і про усі цікавинки, які відбуватимуться в нас, то однією з цікавинок буде відеомапінг в подвір’ї нашого театру на різдвяну тематику. А опісля буде одна з прем’єр вистави «Подорож до Різдва». Також буде ряд вистав до Дня святого Миколая», – зазначив Юрій Мисак, художній керівник театру Першого академічного театру для дітей та юнацтва.

Традиційно, святковий настрій у місті створюватиме Львівський різдвяний ярмарок, який триватиме з 10 грудня до 22 січня. «Цьогорічний Різдвяний ярмарок розпочав свою роботу 10 грудня і триватиме до 22 січня. Крім традиційних заходів, які ми вже проводимо 8-ий рік поспіль – Фестиваль вертепів та Парад звіздарів, буде проведено вдруге Міжнародний Різдвяний фестиваль, який відбудеться 13-14 січня. Також ми минулого року започаткували гарну традицію – проведення Святої вечері. Це повністю відновлення традицій святкування Різдва у львівських родинах. На площі Ринок буде встановлений великий стіл з атрибутикою Різдва, до столу будуть запрошувати господар та господиня.

Також відновлюємо нашу традицію і буде встановлений будинок льодових скульптур, де будуть виставленні герої улюблених мультфільмів. Будинок працюватиме з 12 грудня. Також на проспекті Свободи буде встановлений відновлений будинок з Верховини, де майстри з ткацтва проводитимуть майстер-класи. Будинок працюватиме щоденно, з 12:00 год. до 18:00 год.», – зазначила Ольга Гренюх, арт-директор компанії «Львівські ярмарки».
Традиційно, 6 січня на площі Яворського встановлюватимуть різдвяного Дідуха. Дідух є основним символом Різдва. Центром міста пройде святкова процесія, лунатиме коляда.

На території Музею народної архітектури та побуту відбудеться традиційне вертепне дійство «Різдво в Гаю». Тут можна буде потрапити в атмосферу давнього села, де хатки сповнені сімейним затишком, де у колі рідних по духу людей звучить дзвінка коляда у сяйві різдвяних звізд. Протягом двох святкових днів можна побачити виступи вертепів, колядування творчих колективів міста, «Святкову ходу звіздарів» центральними вулицями Львова, представлення Різдвяних звізд, взяти участь у зимових іграх та конкурсах, українських забавах та традиційних народних танцях, а також покататися на санях під час екскурсійної подорожі.

«Заходи в Музеї народної архітектури та побуту розпочнуться 12 грудня і це буде розважальний квест. Ми вперше маємо такий захід в нашій програмі. Вона включає в себе 3 екскурсії і буде починатися о 18.00, 19.00, 20.00 год. А також 17, 18, 19 грудня в нас буде театралізована екскурсія до хатинки Миколая. Тривалість екскурсії 2 години і розпочинатися вона буде о 10:00, 11:00, 12:00 та 13:00 год. І 20 січня ми робимо безкоштовну екскурсію для дітей воїнів АТО.
Також традиційним заходом в нас буде разом компанією Дік-Арт «Різдво в гаю». Усі святкування проходитимуть 7, 8, 9 січня, з 12:00 год. до 18:00 год.», – зазначив Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту.

Джерело: Твоє Місто

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини