5 причин відвідати Львів восени

Осінь – чи не найкращий час для подорожей, особливо якщо ви збираєтеся до Львова. Прохолодне повітря, жовто-оранжеве листя, величні архітектурні шедеври, філіжанка запашної львівської кави в одній з колоритних кнайп, – все це дозволяє з головою зануритися в романтичну атмосферу Середньовіччя, подумати над вічними істинами і ще більше полюбити це чудове місто.

1. Прогулянки старовинними вуличками

Такі старовинні затишні і милі вулички, як у Львові, навряд чи можна побачити в будь-якому іншому місті України. Гуляючи ними, зрозумієте, чим можна зайнятися у Львові восени. У цю чудову прохолодну пору тут панує особлива романтика, тиша і умиротворення. Іноді навіть здається, що чуєш голос століть в цьому наповненому багатющою історією просторі. Камінчики мощених вулиць немов відкривають перед вами дорогу в захоплюючий світ знайомства з найдавнішими цінностями і традиціями Львова. Опинившись у центрі міста, обов’язково ознайомтеся з його візитною карткою – Площею Ринок і архітектурними шедеврами на ній.

2. Знайомство з осіннім зачаруванням львівських парків

Львівські парки прекрасні і дивні. Восени тут панує справжня золотисто-червона казка. Обов’язково прогуляйтеся мальовничим Стрийським парком, насолоджуючись його пожовклим вбранням і красивим архітектурним оформленням. Побувавши у Шевченківському гаю, ви побачите шедеври народного зодчества. Солом’яні дахи, колоритні західно-українські хати, старовинні дерев’яні церкви, атмосфера домашнього тепла і затишку – це лише частина того, що чекає на вас у цьому легендарному музеї простонеба. У парку Високий Замок ви опинитеся на оглядовому майданчику, звідки годинами можна милуватися чудовою панорамою Львова, гармонійно доповненою жовтими фарбами осінньої природи.

3. Відвідування цікавих подій і фестивалів

Осінь у Львові наповнена безліччю цікавих подій і фестивалів.

4. Філіжанка львівської кави або кухлик львівського пива

Що робити у Львові восени, якщо захочеться зігрітися чи збадьоритися? Звичайно ж, відвідати одну з його колоритних кав’ярень, щоб випити горнятко запашної львівської кави. Це не тільки додасть сил і бадьорості, але дозволить насолодитися її унікальними смаковими якостями. До кави можна замовити свіжу випічку. Найкраще яблучний штрудель. Повірте, це дуже смачно! Якщо ви любите пиво, то ввечері до ваших послуг десятки сучасних львівських пабів, де вам запропонують широкий асортимент пива та різноманіття смачних закусок.

5. Екскурсії головними святинями Львова

Побувати у Львові і не відвідати його головні храми і собори – означає не пізнати старовинне місто з його найкращого ракурсу. Місто славиться такими релігійними перлинами як Латинський кафедральний собор, Домініканський костел, Собор Святого Юра, Вірменська церква та Бернардинський монастир. Ці храми – це не лише чудова архітектура і оригінальне внутрішнє оздоблення, це ще й піднесена енергія і можливість помолитися за гармонію і любов у всьому світі і в своїй родині.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини