Не пропустіть: Львівський Ботанічний Сад вчергове запрошує на осінній день відкритих дверей

Ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка © botanicgarden.lnu.edu.ua

У Ботанічному саду ЛНУ ім. І Франка 18 вересня відбудеться день відкритих дверей під назвою «Осанна осені, осанна…». Львів’ян та гостей міста запрошують помилуватися осінніми рослинами, а також послухати пізнавальні лекції та відвідати екскурсії.

«Осанна осені, осанна…» — так назвали цього разу день відкритих дверей у Ботанічному саду ЛНУ ім. І. Франка.
«Ми запрошуємо усіх бажаючих насолодитися осінньою природою на теренах нашого саду, — каже директор саду Андрій Прокопів. – Для відвідувачів ми підготували цікаві фахові екскурсії та лекції, під час яких люди більше дізнаються про осінній період у житті рослин. Ті ж, хто хоче лише відпочити, зможуть полежати на наших галявинах».
За словами Андрія Прокопіва, відвідувачам саду не варто очікувати на буйне цвітіння жоржин, як то буває у вересні щороку. Цього року було дуже спекотне літо, тому ці квіти вже минули стадію буйного цвіту.
botsad_01_12001
Утім, згідно з календарем цвітіння ботанічного саду ЛНУ ім. Франка, у цей вікенд можна побачити тиси (Taxus): на їхніх пагонах серед темно-зеленої хвої з’являються яскраво – червоні «шишкоягоди».
Крім того, порадують око місканти і бамбук.
Ботанічний сад
«Звучить сумна мелодія шелесту декоративних трав: міскантів (Miscánthus), проса (Panicum), бамбуків (Bambusa). Барвисті плоди кизилу (Cornus), піраканти (Pyracantha), кизильників (Cotoneaster) довершують осінній краєвид», — зазначають фахівці.
День відкритих дверей запланований на 18 вересня. Початок — о 14:00, вул. Черемшини, 44. Вхід вільний.

Підготувала Ганна Беловольченко
Джерело: tvoemisto.tv

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини