Сьогодні у Львові – День Вуличної Музики

Дні вуличної музики © radio24.ua

День Вуличної Музики в Україні – це міжнародний волонтерський проект, який вже втретє проходитиме в Україні. Сьогодні Львів приєднується до цієї ініціативи.

Дні вуличної музики © radio24.ua
Дні вуличної музики © radio24.ua

Ініціатором цього свята у 2007 році виступив литовський музикант Андрюс Мамонтовас. Ідея Дня Вуличної Музики така: щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів виходять у центр свого міста, щоб заграти й заспівати людям власну музику: просту й складну, нову й стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що.

21 травня 2016 року разом із Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи День Вуличної музики охопить також і вулиці Києва, Івано-Франківська, Білої Церкви, Умані, Луцька та Кривого Рогу, Переяслава-Хмельницького, Чернівців, Одеси, Львова та інших міст. З кожним днем до Дня Вуличної Музики приєднуються нові міста України.

У Львові свято вуличної музики відбуватиметься на кількох локаціях:

біля кав’ярні «Львівська Мануфактура кави» (16:00 – 21:30)

На вулицях Валовій та на Братів Рогатинців (16:00 – 21:30)

проїзд Крива Липа (12:00-18:00)

Парк Культури (16:00-22:00).

У Дні Вуличної Музики може прийняти участь будь-хто, хто готовий вийти на вулицю і грати музику. Професіонали й аматори, зірки й початківці – будь-хто, хто вміє грати на інструменті (сам або з друзями, незалежно від того, чи це буде лише кілька акордів чи професійне виконання музики) може стати учасником цього чудового фестивалю. При цьому День Вуличної Музики –  – це некомерційний проект з бюджетом «0 гривень, 0 копійок». Всі музиканти, волонтерські організації, митці та інші небайдужі люди створюють цей проект на 100% волонтерських засадах.

Опублікувала Наталія Середюк

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини