У суботу центром Львова пройде урочиста хода

© OLD.DYVENSVIT.ORG

Із нагоди 760-річчя Львова центром міста пройде святковий парад, у якому візьмуть участь понад 2 тис осіб. Традиційно, парад розпочнеться з площі Адама Міцкевича о 14:00 годині, пройде проспектом Свободи, вулицею Беринди та завершиться на площі Ринок. Про це інформують у прес-службі міськради.

Урочиста хода © ЛМР

У святковій ході візьмуть участь Король Лев та Королева Констанція, колективи Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, оркестр «Сурми Галичини», народні колективи, оркестр Академії сухопутних військ, дитяча студія «Горицвіт», шкільні колективи, дитячі театралізовані літературні герої, спортивні організації силових, олімпійських та екстремальних видів спорту, громадські організації та об’єднання, представники ДЮСШ, велосипедисти, пластуни, стародавні лицарі в обладунках. Як повідомили в управлінні культури Львівської міської ради, загалом буде до 2 тис учасників, а також до урочистої ходи долучилися львів’яни та гості міста.

Урочиста хода © ЛМР

На пл. Ринок львів’ян привітає Король Лев з Королевою Констанцією та міський голова Львова Андрій Садовий.
Міський голова дасть команду підняти штандарт міста над Ратушею. Під час підняття штандарту сурмачі традиційно виконають мелодію міста, яку написав спеціально до Дня міста композитор Юрій Ланюк.

Урочиста хода © ЛМР

Перед парадом будуть урочисті збори з нагоди Дня міста Львова, де буде вручено почесні відзнаки та нагороди.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини